Tip van VVD Reusel-De Mierden: Extra subsidie duurzame energie 2021 voor ondernemers, burgers en VvE ’s.

Woningeigenaren en zakelijke gebruikers kunnen vanaf 2021 subsidie aanvragen voor het opwekken van duurzame energie, isolatiemaatregelen en/of aansluiting op een warmtenet. Dat kan met de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). 

Uitbreiding

Woningeigenaren konden vorig jaar al subsidie aanvragen voor een zonneboiler en een warmtepomp. Vanaf 2021 kunnen zij ook een aanvraag indienen voor aansluiting op het warmtenet. En er is voor woningeigenaren ook subsidie voor gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie en hoogrendementsglas. 

Voorwaarden

Er gelden verschillende voorwaarden om in aanmerking te komen voor de ISDE. Zo moet de eigenaar de koopwoning als hoofdverblijf hebben. En als een woningeigenaar in aanmerking wil komen voor een isolatiemaatregel, dan moet hij daarnaast nog voor minimaal 1 andere maatregel subsidie aanvragen. Dat kan een andere isolatiemaatregel zijn, een warmtepomp of zonneboiler of aansluiting op het warmtenet. 

Zakelijke gebruikers

Zakelijke gebruikers zijn bedrijven, woningcorporaties, verenigingen, Verenigingen van Eigenaren (VvE's), overheden en particuliere verhuurders. Voor deze doelgroep is er subsidie beschikbaar voor een warmtepomp en een zonneboiler. 

Vereniging van Eigenaren

Binnen de ISDE is er voor Verenigingen van Eigenaren (VvE's) ook subsidie voor een centrale aansluiting op een warmtenet. Het moet gaan om een appartementencomplex, waarvan de bewoners eigenaar zijn van het koopappartement én hoofdbewoner zijn. VvE's kunnen nog tot en met 31 december 2022 subsidie aanvragen voor isolatiemaatregelen. Voor woningeigenaren is de subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) sinds 31 december vervallen.
 

Tekst is van gemeente Reusel-De Mierden. Voor vragen, voorwaarden en contact: gebruik onderstaande link: 

https://www.reuseldemierden.nl/extra-subsidie-voor-duurzame-energie