Frank Rombouts

Frank Rombouts (1958) is  geboren in Vlissingen, maar vanaf zijn tweede levensjaar getogen in Sittard (Limburg) en hij volgde het atheneum aldaar. Na het atheneum is hij naar de Koninklijke Militaire Academie (KMA) in Breda gegaan voor een opleiding tot officier-vlieger bij de Koninklijke Luchtmacht. Aansluitend heeft hij op de NF-5 en F-16 gevlogen te Gilze-Rijen, op Eindhoven en Volkel. In 2001-2002 heeft hij de Luchtmacht Stafschool (een defensie postdoctorale managementopleiding) gedaan, waarna hij vele commando-functies heeft vervuld. De laatste functie was die van Commandant van de Heavy Airlift Wing (HAW); een NAVO-eenheid die met C-17 transportvliegtuigen opereert en is geplaatst in Hongarije; waarbij hij tevens zelf ook nog vloog op de C-17. De HAW is een eenheid die door twaalf NAVO-landen is samengesteld en waarvan uit al die landen personeel wordt geleverd.

Tijdens deze bijna 40 jaar bij defensie is Frank ook meerdere malen uitgezonden naar Afghanistan en heeft hij in Kroatië, Bosnië en Kosovo gevlogen.

“Het nadeel van een carrière als deze is dat je je niet kunt binden aan welke vereniging en dus ook niet aan een politieke partij”. Dat veranderde toe hij met Functioneel Leeftijdsontslag ging en de Luchtmacht verliet in de rang van Kolonel. Toen is hij meteen lid geworden van de VVD en sinds die tijd ook politiek actief; eerst als lid van de VVD, daarna kort als commissielid, waarna hij werd uitgenodigd om wethouder te worden. De functie van wethouder heeft hij de gehele huidige raadsperiode met verve vervuld. Zijn portefeuilles als wethouder zijn: Financiën, Economische Zaken, Bereikbaarheid en Mobiliteit en Toerisme.